SALJI

I Am Superwoman

I Am Superwoman

Saturday, April 7, 2012

10 Perkara Wanita Cari Pada Lelaki ♥‿♥

           Salam & Hye
          Hallu Aimiey Azizan In Da' House

      Salam Sabtu guys.Watcha doing? Aku pulak tengah khusyuk kemain layan cerekarama sambil tu sempat jugak menaip entry sepatah dua kata.Erkk takde maknanya sepatah,kau tengok jap lagi entry aku kemain panjang berjela-jela ngalahkan karangan dak skolah.Susah tol kalau dah banyak sgt idea dlm kaplahotak nih..hewhew :P
      Oke this entry aku tujukan khusus buat kaum lelaki.Wahai kaum lelaki sekalian,tahukah engko orang apekah 10 perkara yg para wanita carik pada engko orang? Ape,tak tahu? Hahh meh baca sini.Kalau engko orang mahu pempuan menyayangi & menchentai engko orang setulus hati,sile2 lah wujudkan sikap2 ini dlm diri engko orang! Hengat weii,kalau muka jek ensem macam Aaron Aziz tapi pangai serupa jin bin mambang,buleh jalanlah pempuan nk hingin kt engko orang.Ehh panjang nau lak aku membebel.Jangan maraahh...Jommmm teruskan pembacaan handa...zasss

   
       10 Perkara Wanita Cari Pada Lelaki :-

=>   Mampu menjadi ketua keluarga yg adil,tanpa perlu d suruh mahupun d paksa.Kalau pun kawin smpai hempat sekalipun,mohon berlaku adil lah pd bini-bini handa jika x mau bini-bini mu menjadik bini-biniku genster :D
=>   Lelaki yg pandai menjaga kebersihan diri,segak,kemas,malah rapi walaupun berjambang & berjanggut mcm Johnny Depp mahupun Amitabh Bachan.Palin penting,pempuan cukup suke lelaki yg not smoking! Hello,kebanyakan pempuan mencik lelaki smoking.Busukk katenyeww :P
=>   Mempunyai kerjaya tetap dgn kewangan yg stabil.Apa yg penting,dia mampu menyara pasangan & seluruh keluarga apabila mendirikan rumah tangga nanti.Kalau rasa2 masih study tuh,toksah nk awek2 sgt laa kalo tiapkali dating pun pinjam duit makpak hang! *emo pulak aku*
=>   Lelaki yg penuh dgn sikap sense of humor & bijak,sentiasa buat wanita ketawa serta pandai dalam mengambil hati wanita.Elakkan terlalu serius & bermuka ketat sepnjang masa.Hello bro,senyum itew sedekah sayangsss :)
=>   Lelaki yg sedia menjadi 'crying shoulder' bg kaum wanita,malah sedia memperuntukkn waktu walaupun sibuk hanya utk mendengar masalah pasangannya.Haa ni palin aku suke sebab ciri nih hade kt MOMOT aku! Dia ni kaunselor x bergaji aku laa senang cite..hukhuk
=>   Lelaki yg mempunyai tarikan seksual yg tinggi.Opss seksual tu luas meh.Renungan mata,lirikan senyum,lontaran suara,pembawaan diri yg penuh keyakinan & sikap gentleman yg tinggi.Haih mohon jgn otak yellow d sini wokayy!
=>   Lelaki yg tidak terlalu kacak dan tak juga terlalu hodoh.Cukuplah jika dia mampu mjadi seorang yg charming! Kang kacak sgt cam Aaron Aziz pun gamai lah pulak mengejornye,ye dak? Buruk sgt pun takdo selero den nengoknye haa..Cukuplah yg sedang2 saja mcm......Muslim Ahmad! *nak jugak sebut*
=>   Berfikiran matang,boleh membimbing,berpandangan jauh & bijak merencana hidup.Bukannya bersifat keanak-anakan seperti remaja belasan tahun.Palin penting bro,lu bukan anak mak apetah lagik anak ikan.Opsss terlebih sudaa :P
=>   Lelaki berjiwa besar serta tidak takut dlm memikul tanggungjawab.Bersifat penyayang,menghormati orang tua,rajin serta berpendidikan.Perghh pempuan cukup suka bhai kat lelaki berjiwa penyayang,bkn saje sesama manusia malah kpd haiwan especially kucen..err err mcm MOMOT.. *udah2 ler tu kiah*
=>   Lelaki yg beriman & bertakwa kpd ALLAH.Patuh kpd suruhan ALLAH,rajin mengerjakan solat,mampu membimbing wanita ke arah yg lebih baik & paling penting mampu mjadi imam kpd isterinya & anak2 nya kelak,membimbing keluarganya menuju ke Syurga ALLAH..Aminn....

   
       Semoga suatu waktu nanti,aku bisa mempunyai sebuah keluarga yg harmoni dlm menuju redha ALLAH

       So wahai kaum lelaki d luar sana,sila2 lah engko orang mewujudkan sikap2 d atas dlm diri engko orang kalau gase2 takde ciri2 itew keh.Pecaya lah cakap aku,jikalau engko orang ada sikap2 spt tuh,kompem pempuan cair gila kat engko orang.Silap2 pempuan xkan pandang lelaki lain dah bro.Dorang akan teros pahatkan nama engko orang kat hati,sehinggakan dorang hanya mau engko orang mjadi suaminya.Macam aku punya kisah lah nih lebih kurang.Momot tu chenta petama aku,momot tulah yg aku pahatkan akan mjadi chenta terakhir iaitu suami aku sebabnya kesemua ciri2 d atas ada kat dia.Bersyukurnya aku Ya Allah kerna d pertemukan dgn lelaki spt itew.Alhamdulillah...Erkk pnjang dah nih.Haa kan dah kate,xde nye entry aku nih sepatah dua,musti berpatah-patah punya.Wokeh guys,tengkiuu sbb mbaca.Gue tidur duluan yaa..Slamet Malem ibuk2 bapak2.Assalamualaikum :)

1 comment:

  1. YES . betuull~
    susahh kan nk cari laki baik skrg.
    Hew hew

    ReplyDelete