SALJI

I Am Superwoman

I Am Superwoman

Tuesday, October 11, 2011

Kaki Wayang Era : Dream House & Killer Elite :)

           Salam & Hye
          Hallu Aimiey Azizan In Da' House


      Salam selasa guys.Hade baikkah korunk arinih?Hurmm baru hade mase nk hapdate blog.Seharian bizi ngan keje2 yg mlmbak x hengat kt opis tuh Jah oii..hehe..Err arinih nk bukak cegite pasai muvie yg aku dah p layan sabtu lepaih kt GSC iaitu DREAM HOUSE & KILLER ELITE..Hade sesape yg dah p lyn 2 pilem neh? *hangguk kapla cepaatt!*
       Pd aku 2 pilem neh buleh tahan best ler walopun xleh tanding pilem Johnny English Reborn hataupon Cowboys & Aliens.Sorry to say ler,aku jauh lebih rela p layan english muvie drpd malay muvie.Bkn sbb x support pilem tempatan,tp aku merasakan nengok pilem melayu nih cm minda x berkembang..mcm hape tah kbnyakan malay muvie skg nih.Tunggu tayang kt tibi time ari ghaye sudaaaa..huehue jgn maraa haaa ;D
        Berbalik pd 2 pilem yg aku nk cegite nih,1st aku p lyn Dream House yg d barisi pelakon hebak iaitu hero malatop Daniel Craig,Naomi Watts,Rachel Weisz,Gregory Smith,Rachel Fox & Taylor Geare & d arahkan oleh Jim Sheridan.

     
      Dream House mgisahkan Will Attenton (Daniel Craig) yg membeli sebuah rumah baru d Morgan Creek.Will mbawa keluarganya bpindah dari Manhattan demi rumah impian itew.Isterinya,Libby (Rachel Weisz) & 2 anaknye,Dee Dee (Claire Geare) & Trish (Taylor Geare) akhirnye mjadi pghuni rumah yg tlh lame kosong itu.Beberape kejadian aneh mule berlaku.Keanehan demi keanehan mule berlaku & akhrnye mbawa Will pd Ann Paterson (Naomi Watts),org yg tahu mase lalu rumah yg d huni oleh Will & Keluarganye.Khabarnye,penah tjadi pmbunuhan d rumah itew.Entah knape,Will mulai terpikat myelidiki mase lalu rumah impiannye itew.Semakin Will myelidiki,semakin die mdpt jawapan sbnarnye.Nk tau hape tjadi sterusnye? Korunk kene p layan sndirik kt panggung pilem best nii..Ape yg bleh aku explen,pilem nih akan buat korunk sdkit fenin mule2 sbb plot cite cm belit2,tp lelame korunk akan dpt jwpn d akhr cite.X rugi layan pilem bergenre suspen thriller nih uoollsss....:P

       Tunggak utama Dream House : Daniel Craig,Rachel Weisz & Naomi Watts.Salu nengok Daniel Craig blakon action muvie jek kan? Dlm pilem neh kite dpt nengok sisi bbeza beliaw dlm genre suspen thriller pulak

       Mcm bese bukti itew pentingg bukann? :-D

     
       Pilem kedua yg aku p layan dlm ari yg same adelah pilem Killer Elite yg d barisi para pelakon top Jason Statham,Clive Owen,Yvonne Strahovski,Dominic Purcell & Robert De Niro arahan Gary McKendry.Pilem bergenre action nih mgisahkan sekelompok org d dlm kesatuan Special Air Service (SAS) pnya misi tsendiri tnpa sepengatahuan para petinggi kesatuan elit angkatan darat inggris.Danny Bryce (Jason Statham) adelah anggota tbaik SAS & memilih utk hidup tenang jauh dr kekerasan tp x pnye byk pilihan.Satu ari,rakan baik Danny,Hunter (Robert De Niro) d culik sklompok org d Oman,iaitu The Feather Men.Danny brda dlm dilema.Dia ingin bsara tp ianya sama ertinya dgn mbiarkan Hunter mati d tgn The Feather Men.Hunter adelah mentor Danny semasa d SAS.Jika mahu Hunter selamat,Danny harus terlibat dlm 1 kerja yg d arahkan oleh org kuat The Feather Men.Nk tau hape yg tjadi selanjutnye korunk kenelah p baris panjangg2,kua duit & beli tiket pastu layan muvie nih kt panggung.Ewaahhh lemak lahh aku nk cegite sume2 skli...hahaha..mara letteww :D

      Buktii,buktii & buktiii lagikk yaww..huehuehueee ^_^

      Kesimpulannye,kedua2 pilem neh ttp best pd pndgan aku.Kire okeylah jugakk drpd pilem mlayu *ahakkk* ..Kalo ler d takdirkan takde dah lagi tayangan utk pilem2 luar kecuali hnya ADA malay muvie,scara resminye aku mletakkn jawatan kehormat aku sbg kaki wayang era tegar! Ohh aku tidak sanggup membazirkan duit utk malay muviee..kehkeh..sesape yg gile pilem mlayu tuu,silekn tros mnonton pilem feveret handa yeww..Err korunk p layan pilem seram Al-Hijab tuhh weiii...Aku lak dah x mnyabar nk p layan pilem Real Steel lakonan Hugh Jackman.....!

   
P/S : Cepatlah ari sabtu tiba sbb da semangat giler nk p layan Real Steelllll..Jum ikot aku kite p serbu panggung layan ini muvieee..banzaaiiii...hokeh babaiii :)   

2 comments:

  1. hehehe xsmpat tgk lg dream house tu..

    ReplyDelete
  2. Pasnih p tengok tauu..D jamin x rugi munyee=))

    ReplyDelete