SALJI

I Am Superwoman

I Am Superwoman

Monday, February 20, 2012

Aku RINDU kat zaman sekolah dulu-dulu teeww :D

           Salam & Hye
          Hallu Aimiey Azizan In Da' House

       Salam senin guys.Perghhhhh lama gila tak hapdet blog kaw!! Punyelah bizi smpai takdak masa nk jenguk blog yg dah berhabuk nih..hewhew..Err pekabau kengkorunk? Ada yg merindui aku tok *terjun perigi*? Err err baru skg hade masa utk on lappy & taip entry laju-laju pasai tadik dok jadik cikgu x bertauliah ngajar adik punye kije sekolah,subjek geografi kaw! Nasib otak aku masih x berkarat lagik setelah sekian lama meninggalkn alam persekolahan..wawawa *tetibe terasa aku sudah semakin tua*
        Time cenggini,mulelah feeling2 kekonon aku yg ngah buat kje sekolah..Perghh siyes gindu gila nk melalui zaman tuh balik.Jika d congak kira,dekat nk 8 taon gak aku meninggalkn alam sekolah..Sumpah rindu gila nk pegi sekolah..rindu gila nk pakai baju kurung putih dgn kain biru..rindu gila nk duduk dlm kelas mahupun masuk makmal & menggunakan tungku kaki tiga mahupun mikroskop..rindu gila nk dengar bunyik loceng sekolah..rindu gila nk buat kije maths,subjek palin aku menyampah tahap gaban..rindu gila nk merasa rotan cikgu..ehh amende daa rotan..aku nih dak bahek masa sekolah weiii :D Paling penting,rindu gila nk rasa perasaan nebess time nk exam! Adoyaiii kalaulah masa dpt d putarkan,aku nk sgt balik ke zaman selebet2 dulu..hawhaw :D

       
       Betul lah cakap orang tetua,zaman sekolah adelah zaman paling manis sekali dlm idup.Zaman nih ibarat zaman penuh warna warni..Zaman tak perlu nk susah payah pikir nk carik duit..Zaman nih hanyalah pikir nak belajar & lulus exam jek! Paling-paling stress pon bile nk ujian @ exam..hawhaw :D

       Sekarang nih,bile lalu kat depan sekolah secara otomatik kapla hotak pikir nk masuk sekolah balik.Bila terjumpa balik cikgu-cikgu lama teringat balik zaman sekolah..Pulak tuh maseh ade cikgu yg kenal aku sampai sekarang..Dan yg paling best hade antara cikgu2 yg masih mengenali aku pasai aku nih x besha2..Kecik jek cam zaman sekolah-sekolah dulu..cume yg membezakan dulu ngan skg,aku dah semakin lawa berbanding zaman sekolah yg selebet dulu *sile sediakan baldi utk muntah* Dan skg nih bila nengok adik siap-siap nk p sekolah,bila nampak pulak bas sekolah lalu depan gumah, aku membajet kan diri kekonon aku yg nk pegi sekolah..Ohh terkenang dahku kepada sekolah kuuuu *versi asal dendang perantau*
       Hapepon,zaman sekolah tuh dah berlalu.Sume hanya tinggal kenangan jek dlm idup.Sekarang bile terserempak ngan member2 sekelas @ member seskolah terimbau balik zaman tuh.Masing-masing dah lain giles.Kalo dulu kecik kurus mcm lidi,skg da bambam mcm petrik star.Kalo dulu itam mcm dayang senandung,skg dah putih melepak kesan pemakaian fair lovely,kalo dulu samseng kaki serong kelas, skg dah berjaya siap pakai kete beso lagik.Pulak tuh,lepaih sorang sorang yg naik pelamin.Blom lagik d kira yg lepaih sorang,sorang beranak..Penuh abis kt wall aku nih menjemput datang kenduri dorang..Pastu cam bese bile jumpe balik kengkawan sekolah,soklan yg wajib d tanya - bile lak giliran aku nak naik pelamin- Senang jek jawapan aku,aku tunggu kengkorunk anak hempat dulu,barulah giliran aku plak..Kasik can korunk2 kawin dulu,so turn aku nanti bleh kengkorunk pakat kasik aku hadiah besha2 punyaaa! Err pandai kan aku..kan..kann..:P

P/S: Samat pengantin baru buat kengkawan aku yg bakal berkahwin..Selamat bergelar mummy & daddy buat kengkorunk yg baru dapat anak..Bestnye nengok memasing dah hade baby omei2 montel2..Aku? Hanya sambut baby kucen jek wat mase nih..baby jugak kannnn..hehehe babaiii :))
   

1 comment: