SALJI

I Am Superwoman

I Am Superwoman

Tuesday, September 6, 2011

R to the A To the Y to the A = RAYA!!!

            Salam & Hye
         Hallu Aimiey Azizan In Da' House


      Huiiiiiyooo lamenye x hapdate entry kt belog sendirik...X silap last hapdate pom mase ramadhan ke doplohlima arituh.Hmm dah ari kelapan ghaye baru teringat nk bukak belog nih *terlupe sudeh bahawasanya aku mpunyai belog*...Hape nk buattt..d akhir2 puasa arituh,kemain bizi aku nih *PM pon x bizi cam aku tahu*.Yelaa bizi nk perbnyakkan amalan d seploh akhr ramadhan,bizi nk shopping ghaye,bizi nk memenuhi jmputan bukak poshe dgn kengkawan & my yayang,bizi nk basoh kain baju sgla bagai utk nk bwk balik kampong nun *kaw bayangkan fenat x fenat wehhh* Plak tuh,nk berblogging ktne kann pasai berokband pon tadee:-(
     Err sempat lagi kann kalo aku nk wish shelamat hari ghaye kan? kan? Elehh ghaye kan sebulan..arinih baru ghaye kelapan beb..err..err shelamat ari ghaye kengkawan.Mahap zahir batin ^_^ ..Hape mcm dgn ghaye korg taon neh? Besh,xbesh,hambar,bohhhsann giler @ bese2 jeeeww..Tp in directly pd aku laa,ari ghaye taon 2011 neh memey terrr sangat2 buhsan aka x besh! Aku jaoh lg merasa BEST d bln ramadhan berbnding syawal.Rata2 nengok kt pesbuk pon sumenye ckp ghaye taon neh buhsan giler.Tulaaa kann..Makin kite mginjak dewasa neh,semangat nk beraya tuh da kurang.X mcm zaman kekanak ribena dolu2 tuh.Dgr jek nk ghaye,punyelah syonok xhngat donia..Maklom ler bg bebudak ari ghaye neh depa sume jadik OKB sat...Kaya bebudak neh..Duit masyukkk smpai bleh beli beskal uollss,jngan kaw taktau!
     Lagik bikin hari ghaye taon neh spoil bg aku sbb d hari ghaye ketiga,aku d landa demam! Perghhh siyes x besh kottt..Cuaca kt kampong aku kt Kedah nun punyelah fanas berhantu! Fanas ngalahkn kt Gurun Sahara nun wehh! Minom air 1 tmpayan pon ttp kene sakit tekak.Mandi bjuta kali pon ttp bdn suam2 kuku.Pastuh sume p beraya gumah sedara mara aku dok mencapap terperuk kt gumah sensorg dok tidoq.Mase tuh aku da x pk takot tnggal gumah kampong beso2 tuh sensorg dah sbb x larat gile pnye pasai!
     Memey aku gase aku xleh jadik org kmpong gamaknya.Serba serbi xbesh bg aku.Nk mandi air plak punyelahhh sejuk nk matiiiiii...Aku gase sejuk da mcm air kt kutub utara sana nun! So tpkse laa jd baby2 kene masak air fanas utk mandi.Pastuh yg xbesh lagik sbb bilik air plak kt luo gumah.Adehhh..siang hari ok lagik,bygkn ble malam mjelma...Isyhh,issyhh,issyhhh...Blom lagik d kire sgala bapak kedai punyelah jaohhh..Nk beli panadol ke,jajan ke hape ke sumenye jaohh giler! Aku plak da xbrani lg nk naik moto paksu aku gara2 aku pena tergolek dog bawak moto jatoh dlm sawah seblah kebau2 yg usha panasss jek mase tuh! Serik mak nak....Lagi yg xbeshnye sbb punyelah susa nk dpt line kt kampong tuh.Bayangkan ler aku nk on Ipad nk bukak pesbuk ke blog ke nk tunggu setaon baru nk loading! Naseb line talipon dpt lagik,so busan2 aku pom kol my yayang ngaco2 die nk beraya....
      Eh ehhh tercegite pulok pasai komplikated sgala kt syini..Err err sorryyy...Sajee jek pembukaan cegite utk entry d hari ghaye nihaa..Korg bnyak ke dpt duit ghaye? Meh ler hulur2 kt aku syikit..Hehe aku kalo nk d ikutkan 1 sen pon tade dpt duit ghaye,mklom ler aku neh da besha..da keje lagik tuh,so sape laa sudi nk kasik aku walopon seposen *sedeihh aiii* Hapepon aku bersyukur jugak sbb hnya 3 lelaki neh hajek yg sudi kasik wet ghaye kt aku.Mereka adelah ABAH,BOS & MY YAYANG aku.Mcm bese abah mdahului pemberi wet ghaye terbnyak iaitu sbnyak RM***! Congak2 kire jumlah wet ghaye Ahmad Albab utk taon 2011 neh adelah sbyk RM370 *wauuu! Aku kaaayaaa!* Toceh2 abah..Maceh2 bos..Tengkiuk2 Yayanggg..taon dpn kasik banyak2 up2 lagikk yeeee ^_*
     D hari ghaye taon neh utk ptama kalinya aku memecahkan rekod,TAKDE GAMBAR2 BERHARI RAYA sgala.Pelik gak sbb aku neh sorg yg antu gambo! Ntah le mybe sbb aku tade baju ghaye,d tmbah aku xder semangat nk nyambut ghaye taon neh, d tmbah aku plak d landa keDEMAMan d hari ghaye makanya mbuatkn aku tidak memikirkn utk berposing d hari ghaye.Elehhh x wajib ponn gambo2 hari ghaye tuhhh *jeles sbb aii sorg jek tade gambo2 ghaye*
      Ehh hokeh laa kengkawan..panjang kebeno aku menceceh neh.Kang korg muntah lak bace cegite pnjang2 bagai neh.Entry aku kann x sah kalo x meleret2 panjang2 mcm karangan sekolah! Aku nk smbung buat keje nih,kang memekak pulok bos aku tuh haa..Naya lak taon dpn beliaw potong wet ghaye aku kangg! Boss..baik x saya? Tengok neh,demam2 batok2 kong keng kong keng pon saya dgn gigih dtg opis buat keje2 bos yg veryyy bnyak niha..boss xleh marah2 saya eaa..kang saya lariii mcm maid boss kangg haaa..err hape aku merepek neh? Hokey laa..samat berhari raya,samat pulang ke key ell semula,samat mkn ktupat rendang *kalo ade lg laa*,samat meneruskn misi kutip wet ghaye * samat ber open house *xnak jempot aku kee??* Ati2 d jalanraya,ati2 mencekik juadah ghaye,ati2 mengutip wet ghaye tuh..Agak2 wet ghaye tuh banyak,p simpan dlm bank ehh..Jgn mbazir joli bukan2 nanti bapak rotan! Jgn lupe bayor hutang skali yeeeee ^_*

       Hanya mampu letak pic ghaye taon lepaih aje buleh kan kan kaaannn.Ade mak kesah??

       Tema kaler ghaye taon neh pon caca marba jek.Ingat nk sedondon black,dah aku plak tade baju ghaye..Spoil~

       Kemain tinggi sanggul mokcik tudung kuning tuhaa..Err haii mak~

       Aku berkobar2 nk beraya kt kampong pon sbb tok kesayangan aku tuh jekk..Seblah tuh maklang aku..Senyoommm ^_^

       Neh bookan abang aku,apetah lagik boypren aku tp hadek aku yg bajet hot tp x hot ponn..kuikuikui~

      Lu apehal snap2 pic gua neh haa? Lu bikin gua panasss jek kann..~~hadek bongsu aku yg skema2 gilos~~

      Abah with 'abah junior'..muke terpalin nak sepesen kaann..kwang3~~

      Mokcik sanggul tinggi merangkap mak aku.Posing ala2 ayu gituu *sebeno ehh x ckp tido tuhh*

     Nk photoshoot pon bia ler carik tmpt redop sket dikk..Ko dah ler black,pakai pon baju black lagik ko nk berpanas2 sgala kt tengah2 sawah tuh kaann..Hadek..hadek~~

     Mcm kenal jek boodak bajoo kebaya blkg tok tuh kaann..kantoiii pakai bajoo ghaye taon lepaih..opsss~~

      Mee kari hasil air tangan maklang yg veryy superb! Mee sedap pon kalah dik non~~

      Kuih ghaye buatan sendirik hasil air tangan maklang & anak2nye.Haa yg nih memey buat aku lemah nehh..xleh jadik neh,kang dgn balang2 aku balun kang!

      Pic Mr Aman aka my yayang yg kemain segak berhari ghaye kt kampongnye d Johor.Mak aihh da mcm nk p menikah dah bangg ^_^

       Happy Merdeka Raya!! Ok babaiiiiiiii~~

 

2 comments:

  1. sedapnya mee kari nk sikit.....terliur ak tgk...

    ReplyDelete
  2. Hehe..buleh2..kene dtg Kedah baru dpt merasa :D

    ReplyDelete