SALJI

I Am Superwoman

I Am Superwoman

Friday, September 23, 2011

12 Cara Isteri untuk sentiasa di sayangi suaminya~~

             Salam & Hye
           Hallu Aimiey Azizan In Da' House


       Salam 1 blogger & salam jumaat penghulu segala hari para pengikut ajaran lurus Ahmad Albab.Hade baikkah arinih? Hapepon,semuga korunk sume sehat2 & d kurniakan kesihatan yg baik.Aminn..Arinih aku nk menulis serba sikit tips yg aku ketahui iaitu tips2 dlm gumahtangga.Ok fine! memey aku nih blom kawen lg & mcm x layak jek nk cegite pasai hal nih,tp x salah pon kann ilmu & info utk d kongsi bersama? Buat para wanita & para isteri khususnye,meh ketahui 12 cara yg para isteri buleh lakukan utk sentiasa d sayangi suaminya..Insha Allah bagus d amalkn utk kerukunan & kebahagiaan dlm gumahtangga you all tuh..So,meh bace kt bwh nih...Zassss~~

     
       12 cara isteri utk sentiasa d sayangi suaminya:-

       =>> Isteri bangun awal dahulu,jangan pulak sampai suami bangun dulu & memasak utk isteri *walupon isteri x geti masak & masakan x sedap!*
     
       =>> Segera siapkan minuman pagi hari kesukaan suami,spt kopi @ teh secawan.Tawarkan jugak menu hape yg d inginkan suami pagi tuh *walopun suami mintak buatkn rendang nk d mkn ngan ketupat pg2 tuh*

      =>> Bila suami dah nk gerak pegi keje,hantar sampai ke depan pintu.Pastikan gak isteri sudah dlm keadaan rapi *jgn plak kaw p nganto laki kaw dgn blom mandi,rambut serabai mcm mak lampir & air liur basi melekat kt pp tuh..x selera laki kaw nengok kiah oii!*

      =>> Bila suami balik dari kerja,jangan sampai keadaan gumah dlm keadaan berselerak.Sambut kepulangan suami dgn snyuman yg indah & palinn comelll *walopun kaw dah xmmpu nk snyum sbb terlampau sakit menahan senggugut*

      =>> Sediakan makanan feveret suami bila dia balik dari kerja *kalo xgeti masak,order jek dari kedai! X kisah hapepon,janji ianya masakan feveret suami.Pasnih segera tipon mak mntua mtk resipi mknan feveret suami tuh!*

     =>> Bersederhanalah dlm penampilan.Scra umumnye,para lelaki xmenyukai pempuan yg bpenampilan over dgn mekap tebal,sbliknya kesederhanaan lbh menarik bg mereka krn menurut mereka lbh indah kecantikan asli pempuan *suami xnk lelaki lain tertoleh2 bini dia sbb dia jeless & suami xnk jadik perhatian org gara2 mekap tebal isteri yg da mcm opera cina tuh*

     =>> Jika ade maksalah hapepun yg bergelojak d hati handa,berusahalah utk tetap sabar & menahan diri utk tidak menyakiti hati suami *sabar kak..sabarr..sabar tuh kan separuh drp iman...*

    =>> Sentiasa mendampingi suami dlm keadaan suka mahupun duka *jgn plak bile dlm keadaan duka,kaw p mintak gelang habib jewels mahal2 tuh,naya kang mkn penampo sulung!*

    =>> Mintak izin drp suami tersangatlah penting walau ingin kemana & berbuat apa2 saja pon.Ingat,tiadanya keizinan suami kite mdpat dosa besar krn x patuh & taat akan suami *jgn lah pulak nk masok toilet nk melabur pon p mtk izin suami..tuh dah buang tebiat meraban namenye kiah oii*

    =>> Jangan menjadik isteri yg boros dlm berbelanja,terutama dlm hal2 yg x pnting.Kesianlah sket kt suami yg penat2 carik duit tuh sdgkan isteri kemain mudah habiskn duit *suami kaw gabenor Bank Negara pon lame2 bangkrap dpt bini boros mcm pangaii syeitonnn*

    =>> Jgn sesekali bercerita akan hal gumahtangga terutama hal sulit kpd org lain hatta kedua org tua kite.Jagalah  maruah & aib suami.Jika ade persoalan,sgera tanyakan dgn suami,jgn simpan maksalah dlm ati *mase kapel kemain sume ko kongsi cte,bile da kawen nk secret2 pulok..hape kess??*

    =>> Berusaha mjadik sahabat yg myenangkan d bilik tidur *err yg nih aku xtahu lanjut2..tanya kan pd mereka2 yg sudeh kawen ehh*

    =>> Menjadik bkn sekadar sorg isteri kpd suaminya,malah mampu mjadi sorg pelawak utk menceriakan hidup suaminya.Mampu mjadik sorg chef yg bisa menjaga perut & makan minum suaminya.Mampu mjadik sorg doktor @ jururawat kpd hati suaminya.Mampu mjadik sorg teman & sahabat susah senang buat suaminya.Dan palin penting,mampu mjadik sorg isteri yg solehah buat suami,ibu yg baik kpd anak2 & hamba yg taat kpd perintah ALLAH.

      Jadilah isteri terbaik utk suami mu.Ketahuilah bhwasanya,jika sorg isteri patuh & taat akan perintah  suaminya,maka syurga adelah tempat utk para isteri solehah ini~~

     
       Untukmu para isteri:-

       =)) Jadilah HAWA yg TINGGI dgn DIDIKAN AGAMA,merendah diri dgn AKHLAK TERPUJI & BAIK HATI
       =)) Jadilah HAWA yg MENJAGA AURAT & MARUAH DIRI dari sewenang2 nya d lihat AJNABI
       =)) jADILAH hawa YG SNTIASA haus akan ILMU NASIHAT & TEGURAN & menjadi HAWA YG SOLEHAH utk para SUAMI
       =)) Jadilah HAWA yg mampu mjadi ANAK,IBU & ISTERI YG SOLEHAH serta HAMBA ALLAH yg BERIMAN & BERTAQWA spt yg d idamkn oleh ADAM iaitu SUAMI MU~~~~

     

   

 P/S : Wahai teruna,wahai si dara.Dahulu seorang kemudian berdua.Kini sudah berumahtangga.Binalah hidup dgn sempurna.Barulah hidup aman bahagia..Utk kaum wanita,jadilah isteri yg terbaik utk suamimu.Nescaya balasan syurga adelah tempatmu....Salam ukhwah...babaiiii ^_^

4 comments:

  1. thankz for tips pape yg ko tls sume bnr....
    ak setju 100% hihiihih

    ReplyDelete
  2. Cheqwa: hehe so kawen ler cecepat kalo gituu:))

    ReplyDelete
  3. Sue Mal: Sesame la kite amalkn keh:))

    ReplyDelete