SALJI

I Am Superwoman

I Am Superwoman

Friday, January 16, 2015

Positif di tahun baru--

         Salam & Hye
        Hallu Aimiey Azizan In Da' House

     Salam Jumaat. Selamat tahun baru 2015. Dah dua minggu kita di tahun baru. Dan baru harini, aku berkesempatan mengapdet blog yg dah lama bersawang berhabuk nih. Nampak sgt macam belog ni dah tak bertuan.Memang kene resign dari arena blogging nampaknya aku nih...Kah! Dan sekarang, sempena dgn kedatangan tahun baru ini, aku dgn ini berikrar akan memberi sepenuh perhatian kpd blog ini. Jejaga cik selemah, penunggu belog bakal mengganas semula. Sila takut! :D
     Biasalah, makin naik sem, makin bizi lah kehidupan aku nih. Terkejar ke sana kemari. Esaimen botingkek tingkek. Mana lagi dgn program pastu dgn nak kene praktikal bagai... peh! Eh mana ada penat. Tak! Ko ghase?
     Diam tak diam, aku skg dah last year. Tinggal lagi 2 sem pastu habiss pastu grad pastu berlalu segala hazab siksaan kuburrr eh hape kau merepek ni syaitooonnn! Aku xnak cite pasal seteghes pressure apa bagai sume. Taknak. Kalo buleh di tahun baru nih, aku nak mjadi seorang maknusia yg produktif & efektif. Takmo dah merungut membebel segala. Aku kene persiapkan diri utk menerima segala ujian yg mendatang. Tapi... biasalah. aku ni pun manusia biasa. Walau cemana berazam takmo mjadi seorang perungut sekalipun, ada masa2 nya bila penat stress apa bagai, mulut ni lancar jek menyungut membebel. Moga aku diberi keampunan oleh Allah. Amin.. Eh ko pk senang nk istiqomah mjadik seorang yg positip?

   

Sebagai seorang student kaunseling, seharusnya perlu menjadik seorang yg penyabar, cool, open, positip bla bla blaaa. Apa guna kalo beriya ko belajar, tp ko x terapkan sendiri sifat2 positip tu semua dlm diri. Ye dak? Iye kan aje weii. Jangan bikin aku malu sendiri. kah! 


Sedikit puisi aku selitkan buat pedoman di hari muka. Eh apedaaa merepek..! Sedikit puisi aku titipkan buat korang yg masih setia follow belog berkarat ini. Moga korang bisa menjadi positip di tahun baru ini. Weii 5 tahun lagi tahu nak mencapai ke wawasan 2020. Kemon ah! Cer positip sket. Kemon!


Kalau kau nak hargai pelangi
 Kau kena tabah redah hujan
 Kalau kau nak nikmat mentari
 Kau kena kuat harungi kesejukan

Tapi aku pilih hargai hidup
 Kerna mahukan syurgawi
 Dan aku mahu nikmat syurga
 Maka aku harungi anasir duniawi

Dan krn mahukan syurgawi
 Aku gagah merentas liku dunia
 Biar diri rebah hati sayat dilukai
 Aku kental harung selagi pnya daya



Kuatlah demi sebuah kejayaan. Belajar utk menjadi insan yg positif & sabar dalam mengharungi tiap ujian yg datang. Kerna sesunguhnya, tiap yg pahit itu bakal di balas dgn kemanisan. Smile... ;)) Keep Calm & be positif. Jejoms sesama terapkan aura positip dlm diri memasing. Sampai ketemu lagi. Bye~

3 comments:

  1. as'salam Etuza ada copy beberapa kata2 motivasi kat sini..teruskan blog ya dek..saya tertarik nak kenali dan baca banyak lagi di blog anda.klik laman Etuza http://madey09.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. Pengen yang lebih seru ...
    Ayo kunjungi wwwasianbet77com
    Buktikan sendiri ..

    Real Play = Real Money

    - Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
    - Cash Back up to 10 % .
    - Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

    untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
    - YM : op1_asianbet77@yahoo.com
    - EMAIL : asianbet77@yahoo.com
    - WHATSAPP : +63 905 213 7234
    - WECHAT : asianbet_77
    - SMS CENTER : +63 905 209 8162
    - PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

    Salam Admin ,
    http://asianbet77.com/

    ReplyDelete