SALJI

I Am Superwoman

I Am Superwoman

Saturday, July 7, 2012

Dah pupus ke hape jajan-jajan ini??

           Salam & Hye
          Hallu Aimiey Azizan In Da' House

     Salam berhujung minggu guys.Watcha doing? Ok x dpt nak fokus menaip enteri sbb dok khusyuk sgt layan cerekarama.Terbahek laa cerekarama minggu lepas ngan minggu nih best gila dong! Cerekarama minggu nih hade Tasha Shila howkeh! Best gila Tasha Shila bawak watak budak lembam.Yeay semakin minat kat Tasha Shila!! And then tak sabar nk tunggu esok pulak sbb nak g terjah panggung utk kaki wayang era pilem The Amazing Spiderman with my momot! Esok gak nk menternak lemak dekat Oldtown pasai lame gila x pekena nasi lemak rendang hayam ngan enrich cekelat pestu nak pekena eskrim Gelatomio setelah sekian lama tak makan! Ehh pesal mcm batak jek cegite aku nih?? Adekah ini d katekan sbg jakun?? Ohh kebarangkaliannya 50% betoii gamaknya kan..hewheww :P
     Entah pasaipa kan tekak aku nih kemain teringin sgt nak makan coki-coki.Dah mcm org ngidam pon hade merata kedai aku p carik kot2 hade jual tp ternyata hampeh.Bila aku sebut kt tuan kedai tu coki-coki beliaw tercengang2 x tentu hala pulak.Maybe beliaw pelik dengo tah hape menatang coki-coki tu gamaknya.Mungkin baginya coki-coki hadelah sejenis makanan jepon barangkali..Pestu pegi gigih tunggu bai roti lalu depan umah pagi2 semata2 nk tanya hadekah die hade jual coki-coki,tp hampeh gak sbb die kate cekelat tuh dah x laku so die x amik buat jual.Oiii bai kau tahu x betapa pemesnya coki-coki tu suatu waktu dulu!! *haa kan aku dah melenting nih* Jajan evergreen tu bhaiii..!

      Wuuu telan air liur nengok gambar nii..Mane nk dpt coki-coki niii..Aku dah mengidam tahap gaban nii!

       Gula-gula nih langsung aku dah x penah jumpa smpai skg! Dah pupus ke hape ekk?

        Kalo hade pon hanya d jual kt bai roti tu pon nengok nasib.Kalo hade untunglah,kalo takde duduk diam2 jgn byk bunyik..sedeih mak :'((

      Jugak antara jajan yg dah pupus d telan zaman..kilang die pon agaknya dah bankrap kot!

        Masa zaman bebudak yg ala2 bendul dulu rasa mcm dah best sgt laa dpt mkn jajan nih,konon2 mcm mkn cekelat Ferrero Rocher jek gayanya..Tapi skg Ferrero Rocher melambak cekelat Roka ni pulak yg dah pupus..huuuu :((

        Ohh sumpah rindu gila siakk nak makan jajan nih!! Memang x cukup takat mkn 1,2 bijik sbb mcm lekat celah gigi jek! Waa dah xde jual lagi keeee....!! :((

       Walau berapa banyak eskrim urban tumbuh mcm cendawan lepas ujan dlm era kemodenan nih,eskrim pop tetap bertakhta d hati! Sumpah awsem gilaa pekena eksrim evergreen niii..auwww :D

       Aku nih memang pantang sungguh buat enteri pasai makanan sbb secara otomatiknya perot aku bergendang gendut lapau tahap sesumpah padahal baru jek makan tadi..Ya Allah betapa teringinnye aku nak makan jajan2 nii..Rindu gila bhai nk makan jajan2 evergreen ni..Memang kebanyakan kedai dah takde jual woo..Haii kalaulah hade doremon boleh nahek mesin masa pegi balik zaman kecik cinonet dulu kann..Okeh dah mula merapu! Seblom makin parah mari kite pegi menido..lalala..Leha nak kawen dgn Abg Manap.. *dialog Tasha Shila dlm SALEHA* <----Ape kena mengena?? Err okeh babaii...:)

   

2 comments:

  1. masih ada.. tapi dh x meluas.. choki2 tu.. my beli sekotak besar buat stock dlm peti sejuk.. hheeheh

    ReplyDelete
  2. rindunya zaman kanak kanak dulu^^

    ReplyDelete